Panic! Music op OKEPoP

Panic! Music op OKEPoP

imageDit jaar komt er een tentje bij op ons festivalterrein. In deze tent zal Panic Music! haar kunsten vertonen. In januari van vorig jaar is over Panic een leuk stuk gepubliceerd op DJ Guide.nl. Dit stuk, geschreven door Melchior van Ginkel, willen we je niet onthouden. Lees snel verder! Panic beluisteren? surf naar https://soundcloud.com/panicmusicdj

Nederland is een land wat bekend staat om de vele DJ’s die zij voortbrengen. De laatste jaren duiken overal draaitalenten op, ik noem een Martin Garrix, Hardwell en Nicky Romero. Zo is er ook in Houten een jong DJ-duo die in hun eigen dorp redelijk bekend zijn geworden. Ook zij proberen steeds bekender te worden om ook net als andere DJ’s in discotheken te draaien.

Het duo Panic Music bestaat momenteel uit Patrick Quint en Kevin van Ingen. Toch begon Pánic met een andere bezetting. Twee jaar geleden maakte Kevin nog geen deel uit van dit duo maar was het Nick Odijk die naast Patrick stond te draaien. Vandaar ook de naam Pánic, wat afgeleid is van beide voornamen. Nick was genoodzaakt te stoppen vanwege tijdgebrek en daardoor kwam Kevin in beeld, geen onbekende voor Patrick. Ondanks de aanwezigheid van Kevin is er nooit gedacht om de naam te veranderen.

Op de vraag wat de inspiratie is geweest om te beginnen met draaien heeft Kevin een vrij duidelijk antwoord: “Toen ik voor het eerst naar de discotheken ging, kwam ik in aanraking met de house muziek en daarna is mijn interesse daarin wel gaan groeien. Daarbij vond ik het altijd al leuk om muziek af te spelen tijdens feestjes.” Patrick deelt ongeveer wel de zelfde mening wat betreft inspiratie. “Je kijkt in discotheken dan toch naar DJ’s als Vato Gonzalez en hoop je ook ooit op die plek te staan.,” aldus Patrick.

In Nederland zijn DJ’s wel vaak solo artiesten. Er zijn wel wat uitzonderingen die groot zijn geworden, zoals Sunnery James & Ryan Marciano en Bingo Players, waarvan helaas kortgeleden één van de DJ’s overleden is. Toch heeft Pánic er ook voor gekozen om als duo te werken. “In het begin hadden zowel Nick als ik wel wat boekingen maar niet veel, toen dachten we, als we het samen doen dan hebben we een goede set en samen hebben we gewoon meer boekingen en zo kan je ook meer naam maken.” Ook met het wegvallen van Nick bleef Panic een duo. “Toen Nick ermee stopte, wist ik al meteen dat ik niet alleen verder wilde en daarna is al vrij snel Kevin erbij gekomen,” aldus Patrick. Overigens is ook bij beide jongens nooit het idee gekomen om solo te gaan werken, dat heeft mede te maken met het opbouwen van de drive-in show en dat het fijn is om af te wisselen tijdens het draaien.

Om te zeggen wat hun nou uniek maakt vinden ze op zich wel lastig te zeggen. Dat komt mede omdat ze nu een drive-in show hebben. Ze willen zich wel steeds meer richten op house muziek en proberen in clubs te draaien. Maar wat hun uniek maakt is volgens Patrick dat ze in tegenstelling tot veel andere jonge DJ’s ook andere muziekstijlen kunnen draaien. Naast house, draaien ze op feesten ook net zo makkelijk jaren 70 en jaren 80 muziek en zij vinden dat ze daardoor goed op het publiek kunnen inspelen. Op de avonden dat ze draaien, verdienen ze ongeveer tweehonderd euro per avond.

Toch proberen de jongens wel contact te leggen met discotheken en clubs om daar te komen draaien. “We hebben contact gehad met de grote discotheek Brothers in Bunnik. Daar gaven ze helaas aan dat ze niks nodig hadden momenteel. Bij discotheek Rodenburg in Beesd mochten we wel langskomen om daar een test te doen. Ook waren we uitgenodigd voor Hollywood in Rotterdam, waar wijzelf ook behoorlijk van stonden te kijken. Jammer genoeg konden we die avond niet, anders had dat mooi geweest voor de naamsbekendheid,” aldus Patrick en Kevin.

Panic Music probeert natuurlijk net als alle anderen naamsbekendheid te krijgen. Dit doen ze vooral door bijvoorbeeld een sample in te sturen bij bepaalde contests en vooral door berichten op Facebook. Ook de remixes die we maken van bepaalde nummers zetten we op Facebook en ook op YouTube. Patrick denkt dat het nu vooral nog mond-op-mond reclame is, maar is wel van mening dat dit anders moet wanneer ze groter willen worden.

Toch als we het hebben over het professioneel gaan als DJ is Patrick een beetje terughoudend. “Ik zou het heel erg graag willen maar ik vind het heel moeilijk om te zeggen. Ik heb geen idee wat mijn huidige werkgever ervan zou vinden en hoe dat zou gaan lopen. Daarbij zijn we misschien wel een beetje te laat begonnen hiermee”, zo zegt Patrick. “Natuurlijk is het voor iedereen die bezig is met muziek draaien zijn of haar droom om professioneel DJ te worden. Als je bijvoorbeeld als Martin Garrix een grote klapper maakt zoals hij deed met Animals, dan kan het ineens heel snel gaan”, vult Kevin nog aan.

De allergrootste droom van de twee jongens is het draaien op Tomorrowland, dit zeggen zij met een grote lach. Zoals Patrick zelf zegt is dat niet echt haalbaar. Toch denken zij dat draaien in de grotere discotheken als Brothers zeker haalbaar is. Voorlopig houden zij zich dus bezig met het draaien op hun eigen georganiseerde feest en andere feesten, het maken van remixes en proberen een eigen nummer te maken. Eén ding is zeker, Panic is aan de weg aan het timmeren en wie weet zien we ze over een tijdje in een grote discotheek als Brothers

 

Reacties zijn gesloten.